CYCLORAMA: een fantastisch succes!

De Jokerweek 2019, getiteld Cyclorama, was ongetwijfeld een fantastisch succes. Startend met de Kick-Off op maandagmorgen, waar verschillende sprekers elkaar opvolgden om de opdracht wat meer te kaderen. Zowel vakgroepleden als externen traden aan om hun ervaring met de Open Oproep te delen of om te praten over representatietechnieken. Via deze weg willen we alle sprekers nogmaals bedanken voor hun interessante uiteenzetting.

De week ging snel voorbij en iedere avond werd ingezet met een boeiende – en vaak uitgebreide lezing – door nationale en internationale gasten. Op maandag trad Mechthild Stuhlmacher aan voor een charmante en grondige lezing over het werk van Korteknie Stuhlmacher in België. Dinsdag was misschien wel een hoogdag, een panelgesprek met Leo Van Broeck, Véronique Patteeuw en Jan Mannaerts kon een volle zaal zeker en vast bekoren. Een hoop actuele onderwerpen werden aangekaart en in context van de Vlaamse architectuurgeschiedenis geplaatst. En toen was het al woensdagavond. We waren verheugd om de redactie van Oase te verwelkomen, die bij ons in ’t Kuipke editie 102 – over Scholen en Docenten, over de opleiding tot architect in Europa – kwamen uiteenzetten. Kort daarna begon Stephen Bates aan een meer dan twee uur durende lezing over zijn bureau Sergison Bates. Een extreem boeiende lezing, waar veel documentatie getoond werd. De afsluiter van de week kwam op donderdagavond uit Italië. Pier Paolo Tamburelli kwam praten over de ervaringen van zijn bureau Baukuh met de Open Oproep. Een meer dan waardige afsluiter van de week!

Het was niet enkel ’s avonds dat mensen aantraden om ons te inspireren. De lezingen ’s middags brachten een andere kijk op het grafische aspect van de opdracht. Op dinsdagmiddag verwelkomden wij Sannah Belzer en Jan Rothuizen, die op hun beurt ook een volle zaal konden blij maken. Woensdagmiddag was het de beurt aan onze eigen Gosia Olchowska en Joris Kerremans, die in een co-lezing een gemeenschappelijke rode draad vonden en eigen werk uitlichtten.

Voor al deze sprekers wensen wij graag nogmaals onze dank uit te drukken. De lezingen waren zonder twijfel een gigantisch succes, telkens een volle zaal studenten en externen die geboeid luisteren. Merci!

De week was echter veel meer dan de lezingen alleen. Er werd door de studenten enorm veel werk verricht, werk dat duidelijk werd toen het volledige panorama geïnstalleerd werd op de piste van ’t Kuipke. Na een korte Round-Up op vrijdagnamiddag, kon iedereen – al dan niet vanop de toren – het studentenwerk bekijken én appreciëren.

Naast al het werken, konden de studenten en externen ook genieten van enkele memorabele momenten. Het lekkere eten, onze Kuip, de Tijdritten met dj’s zoals Circus, GUST en Het Duo (Wan en Joris) waren een schitterende toevoeging aan deze week. Ook mogen we de bandavond Festivélo op woensdag niet vergeten. JAKOMO opende met een knaller, gevolgd door een prachtige set van EMY. Afsluiter van die avond: Susobrino met een geniale dj-set. Ook het bachfeest ‘Bachfiets’ op maandag en het eindfeest ‘Eiiinde’ in samenwerking met de Kunstwetenschappen en Geschiedenis mogen we zeker en vast niet vergeten, feestjes die lang zullen blijven nazinderen.

En dat moet het zowat geweest zijn. Het was een intense week die veel voorbereiding vroeg, maar al dat werk was het zeker en vast waard. Wij van de tweede masters zijn enorm blij deze week te hebben kunnen organiseren. Nogmaals bedankt aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen en tot volgend jaar!

Alle foto’s zijn te vinden op de facebook-pagina van de Jokerweek:
https://www.facebook.com/jokerweek/?epa=SEARCH_BOXMet dank aan Team Vlaams Bouwmeester

Met dank aan Stad Gent

Met financiële steun van de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw en van het Internationalization@Home-programma van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur

Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Geef een antwoord